Gå direkt till innehållet

Va sjutton? Sanna Rayman har rätt!

SKOLA. Inte en dag går utan att man förvånas över sig själv. I dag vid middagsbordet upptäckte jag till min förvåning och fasa att jag höll med i varenda ord Sanna Rayman på svenskans ledarsida skrev. Jag tror aldrig det har hänt, och det lär säkert aldrig hända igen.

Vad skrev hon då?

Något så simpelt som att den där kocken i norra Stockholm som tyckte man kunde ge ungarna stekta ägg till pytten hade gjort rätt. Och visst hade han det! Det kan knappast finnas mycket inom skolvärlden som kan vara så behjärtansvärt som att verkligen ta sig tid och göra det bästa av de alltför små medel man har att röra sig med som skolkock.

Att barn arbetar bättre och mer koncentrerat med mätta och belåtna magar är ingen hemlighet, inte heller att de mår bra av att äta hälsosamt. Därför är det frapperande när kommuner som vill satsa stenhårt på disciplin inte satsar på mat, en av de saker som faktiskt får ungarna att orka sitta stilla och arbeta.

Speciellt i ljuset av nyheten om hur skolmat skopas upp från golv för att läggas tillbaka i matkantinerna.

Man får hoppas att borgarna i Stockholms Stad också läser SvD´s ledarsida, eller Stockholmsvänsterns blogg för all del, och förstår att det är högst önskvärt med satsningar på eldsjälar i skolbespisningarna, och att de ges möjligheter att utveckla och förbättra barnens matkultur. Det är värt ett gäng extra kronor i skolbudgeten.

SvD12

AB

Vad finns stoltheten?, Skolmatens ytterligheter,Plockade upp mat från golvet,Matsnusk,Tack Göteborg, för att ni drar ert strå till stacken för barns hälsa,Borgs bostadsstrategi & ekonomi,Å så undrar dom varför inte ungarna vill äta i bamba :O,Äta mat från golvet!?!,Fort ska det gå,Kunskapsbrist orsakar hallucinationer,snusk!!,Är inte barnen värda mer?!,Skolmat från golvet,Pasta som legat på golvet kördes ut till skolor & dagis,Barnen kan bli sjuka, en del kan dö,Behandla inte barnen som Grisar. Det är svinaktigt …

Intressant?