Gå direkt till innehållet

Är polisen något mer än en skattebetald mobb?

RÄTTSTAT, DEMOKRATI. Se hur polisen bryter mot lagen, och allt dokumenteras av en kvicktänkt medborgare. Om sånt här tillåts är polisen inte mer än en skattebetald mobb, skriver Mattias Ericson (V) för Stockholmsvänstern.

av Mattias Ericson

s-POLICE-BRUTALITY-largeFick mig på Facebook tillsänt en länk till en sajt som heter Tuggarna. Inget märkvärdigt med det, det händer ganska ofta. Desto märkvärdigare var vad som stod.

På bloggen beskrivs precis ett sånt svinigt beteende man ganska ofta hör om svensk polis, men som aldrig tycks tas på allvar. Poliser som hotar med falska anklagelser, civila poliser som inte legitimerar sig, poliser som helt enkelt kraftigt överträder sina befogenheter. Utan att det någonsin händer något. Utan att poliser någonsin åtalas, eller att de ens verkar vilja stävja problemet internt.

Det är ovärdigt ett rättsamhälle! Inte bara det, det är en skandal. I ett rättsamhälle måste man kunna lita på att polisen gör sitt arbete på ett korrekt sätt och inom lagens ramar, annars är polisen inget annat än en skattebetalt mobb. Det är oacceptabelt.

Jag hoppas Tuggarna går vidare med detta på något sätt så att poliserna åker dit och sånt här någon gång kan upphöra.

Läs blogginlägget här

Nu tillbaka till kommunalpolitiken.

Den som vill lära mer och vara med och utveckla bostadspolitiken i Stockholsmvänstern kan läsa mer och debatera på Dagens Bostadsdebatt!

Edit: Efter att vi skrev om detta har många bloggat om det, och det har blivit en stor nyhet Aftonbladet.  Läs alla andra som skriver mycket bättre:

SvDs, DNs, Expressens rapportering

Läs mer om Stockholmsvänsterns bostadspolitik:

Intressant?

Rocky säger som så ofta det man själv aldrig tänkt
Rocky säger som så ofta det man själv aldrig tänkt