Gå direkt till innehållet

Budgetdebatten 2012

Just nu pågår budgetdebatten i Stockholms kommunfullmäktige. Vi kommer att lägga upp anföranden, bilder, statistik och skvaller allteftersom debatten utvecklas. I det här inlägget finns artiklarna samlade, så att du enkelt kan navigera mellan inläggen.

Borgerlig ordlista 2012 – en ordförklaring i världsklass

Ann-Margarethe Livhs inledningsanförande om den övergripande budgeten 

Stockholm behöver inte ett nytt folk – Stockholm behöver en ny bostadspolitik.
– Sätt stopp för ombildningskonsulternas härjningar i förorterna.
– Låt allmännyttan bygga lägenheter med hyror som folk har råd med
– Inga hyreshöjningar nästa år – rädda innerstaden från att bli ett överklasgetto.

Karin Rågsjös inledningsanförande om arbetsmarknaden

Att bli arbetslös är en katastrof för många men en större katastrof är att inte komma in på arbetsmarknaden. Att inte få en chans. Det är en fråga om klass och utbildning. Att bli arbetslös innebär en gränslös oro för ekonomi och framtid.

Antalet arbetslösa unga mellan 20-24 år i Stockholm som inte tillhör någon A-kassa är uppe i 67,5 procent. För samtliga arbetslösa är det 40,2 procent som inte har A-kassa i Stockholm. Ni har genom den nationella politiken gjort om försörjningsstöd till att ersätta A-kassan. Jobblinjen skördar sina offer.

Arbetslös är detsamma som fattig år 2012.

Mehdi Oguzsoys inledningsanförande om idrottspolitiken

Högeralliansen fortsätter att göra nedskärningar i idrottsnämnden men i sin retorik och budgettext gör de gällande att de gör kraftiga satsningar. Allt tycks vara frid och fröjd i idrottsnämnden, de investerar i nya anläggningar, rustar upp gamla anläggningar och ökar budgeten. Allt verkar vara i ”världklass” enligt alliansen. Personalapolitiken, jämställdhetsarbetet, folkhälsoarbetet och en optimal användning av skattebetalarnas pengar.

Ann Mari Engels inledningsanförande om koncernen

På en timme ska vi här avhandla både koncernen med alla stadens bolag och stadsdelsnämnderna och personalpolitiken. De har något gemensamt: en nedmontering av det demokratiska inflytandet.

Inger Starks inledningsanförande om sociala frågor

Vänsterpartiet är ett feministiskt parti! Det ska märkas och det gör det i vår budget. Vi säger halva budgeten till tjejer och kvinnor vilket i klartext innebär att FN:s kvinnokonvention gäller alla kvinnor, att barnkonventionen ska gälla alla barn och att våld i nära relationer är ett hinder för jämställdhet. 

Ann Mari Engel om kulturpolitiken

”Upp flyga orden, tanken stilla står” säger Hamlet.  När ni pratar så flyger det ut alla möjliga förslag. Det kulturpolitiska engagemanget misstror jag inte, däremot kunskap om kulturlivets faktiska villkor i dagens Stockholm.

Måns Almqvist inledningsanförande om skolpolitiken

Tid är pengar och äldreomsorgen saknar båda – Torun Boucher om äldreomsorgen