Gå direkt till innehållet

Heldag om Somalia i Tensta 16/12

Mycket har hänt i Somalia den senaste tiden och hos många har förväntningar på en ljusare framtid väckts. Men landet står inför stora utmaningar och många Somalier lever ännu som flyktingar i andra länder. Vänsterns internationella forum (VIF) bjuder därför in till en heldag om Somalia på Tensta Träff den 16 december, arrangerad i samarbete med Somaliska Socialistiska Nätverket och Vänsterpartiet Tensta-Rinkeby.

Syftet med dagen är ge en aktuell bild av den politiska situationen i landet. Vilka är de största utmaningarna? Kommer kvinnornas politiska inflytande öka? Får den unga generationen chans till utbildning och arbete – och hur påverkar situationen i Somalia de barn och ungdomar som lever här i Sverige?

Förutom föreläsningar och panelsamtal med möjlighet till frågor från publiken kommer bokbord och utställningar om Somalia finnas på plats.

Välkommen!

Plats: Tensta träff, Hagstråket 13, Spånga.

Tid: 11.30-16.00, Söndag 16 december

Sprid gärna Facebook-eventet!:

Program

11.30 Välkomstkaffe

12.00 – 13.00 Det politisk läget idag.
Mussie Ephrem, ansvarig för Somalia på Forum Syd och ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse, inleder med analys av det politiska läget i Somalia och i grannländerna.

13-14 Lunch
Musik och dansuppvisning

14-15 Kvinnornas roll i framtidens Somalia
Amina Said, fd parlamentsledamot i Somalia, även känd för sitt engagemang mot Etiopiens ockupation.

15-16 Somaliska ungdomar om framtiden i Somalia och i Sverige
Samtal med Abdirahim Hassan och Jasmin Mohammed Jama från Somaliska Socialistiska Nätverket.