Gå direkt till innehållet

Konsultmäklare sökes

SL är en organisation som gärna använder sig av konsulter i olika sammanhang. Det kan handla om att beräkna effekterna av höjningen av SL-taxan eller göra förstudier angående spårutbyggnader eller att ta fram betalkortet Access. Just det senare har under lång tid satt myror i huvudet på åtskilliga konsulter.

Nu nås Marie av rykten att konsulteriet inom SL har blivit så omfattande – det talas om hisnande siffror som Marie inte vågar sätta på pränt – att professionell hjälp behövs för att hålla i alla konsulttrådar så de inte trasslar in sig i varandra.  En konsultmäklare ska därför upphandlas som i sin tur ska upphandla konsulter.

Marie var inte närmare bekant med yrkesbeteckningen men tar lite hjälp av nätet och finner där att konsultmäklare är en funktion som växer sakta men säkert på marknaden och tar allt större andelar.

Vi kan inte vara sämre än andra på marknaden, resonerade väl SL-ledningen och så inför man ytterligare en funktion i byråkratin. Men med tanke på all negativ publicitet som SL dragit på sig med anledning av de resenärsfientliga glasdörrsspärrarna, hade det kanske varit en bättre idé att skicka ut några tjänstemän från huvudkontoret på Lindhagensgatan. Med papper och penna-  men utan konsultarvode – hade de kunnat fånga upp en och annan synpunkt i kollektivtrafiken om hur SL kan bli mer resenärsvänligt.  Eller behövs det en konsultmäklare för det?