Gå direkt till innehållet

Maria Hannäs (V): Kul att moderaterna ändrar sig och går på vår linje

–  Det är roligt att moderaterna äntligen tar sitt förnuft till fånga och går på oppositionspartiernas linje. Det är vansinne att ens fundera på att riva ett uppskattat och kulturskyddad hus som Brandstationen, säger Maria Hannäs (V) ledamot i Stadsbyggnadsnämnden.

Vänsterpartiet och flera lokala krafter har länge stridit för att den kulturklassade Brandstationen inte ska rivas. Under måndagens möte i kommunfullmäktige svängde moderaterna plötsligt i frågan och deklarerade att Brandstationen blir kvar.

–  Det är en viktig kulturfråga att bevara sådana här byggnader. Nu hoppas vi att det blir en spännande dialog med medborgarna om vad huset kan fyllas med och att majoriteten lyssnar ordentligt på invånarna i området. Det behövs fler offentliga rum för t ex kultur eller fritidsverksamhet i förorterna, säger Ann Mari Engel (V), vice ordförande i Kulturnämnden.

Enhetligheten och LM-stadens särpräglade tillkomsthistoria har bidragit till att området bedömts som kulturhistoriskt värdefullt. Den aktuella byggnaden är grönklassad. Dessa arkitektoniska ambitioner tillsammans med de kulturhistoriska värdena i området måste utvecklas och bevaras.

Läs tidigare artiklar om den Rivningshotade brandstationen.