Gå direkt till innehållet

Trots förundersökning om ekobrott beslöt alliansen om utförsäljning av allmännyttan ikväll

Vänsterpartiet lämnar nu in en överklagan till länsrätten, efter kvällens beslut i kommunfullmäktige att sälja drygt 2800 allmännyttiga lägenheter i Blackeberg, Hässelby och Bromma. Alliansen tar beslutet trots att förundersökning om brott mot Aktiebolagslagen inletts, till följd av Ann-Margarethe Livhs polisanmälan. Vänsterpartiet överklagar därför beslutet och kräver att försäljningen upphävs.

– Nu överklagar vi samtliga försäljningar och kräver att beslutet upphävs eftersom det har fattats utan att samtliga ledamöter fått delta i ärendets beredning. Det är mycket i denna affär som är oklart och bör utredas vidare. Sen tidigare är ju ordföranden för Familjebostäder polisanmäld för affären och beslutet tas trots att Ekobrottsmyndigheten har inlett en förundersökning om brott mot aktiebolagslagen, säger Ann-Margarethe Livh (V), oppositionsledare.

– När det pågår en rättslig process bör man naturligtvis invänta den men det vägrar den borgerliga alliansen göra. Detta är respektlöst både mot det juridiska systemet och mot de tusentals hyresgäster som drabbas av beslutet, säger Ann-Margarethe Livh (V), oppositionsledare.