Gå direkt till innehållet

Wennerholm försvarar farliga spärrar

Det moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm hyser ingen förståelse för den rädsla som många SL-resenärer har för de höga glasdörrsspärrarna.

När han i landstingsfullmäktige kommenterade Gunilla Roxby Cromvalls förslag att spärrarna ska öppnas i avvaktan på att tekniken fungerar, viftade han bort problemet.  Visserligen tycker inte heller Christer G om att människor skadas i spärrarna, men han ser hellre med spänning fram emot den utredning som i ett slag ska laga de opålitliga spärrarna.

Och i vart fall, underströk Wennerholm, är Vänsterpartiets syfte bara att få bort spärrarna helt och hållet. Där har Wennerholm rätt. V förespråkar öppen spärrlinje med täta kontroller, inte minst för att göra kollektivtrafiken mer tillgänglig.

– Trafiklandstingsrådet tycker att jag överdriver när jag påtalar hur många som skadas varje dag. Det är ansvarslöst av honom. Han inser inte heller att spärrarna inte hindrar plankare som alltid finner nya sätt att manövrera tekniken, ofta genom att använda andra resenärer, vilket skapar stor irritation, säger Gunilla Roxby Cromvall.