Gå direkt till innehållet

De som förlorade på affären – om Boultbee och förorten

Igår kom så ännu en artikel som berättade om det haveri som alliansens nedskärningar i Förorten lett till. SvD skriver ”Centrumen får lida för prestigekamp” men mera rakt på sak är det ju Rinkebyborna som får lida. Om man läser SvDs faktasammanställning skulle man skratta om det inte var så beklämmande;

December 2010. Fastighetsaffären kritiseras av kommunens revisorer. Staden ska bli bättre på att skriva juridiska kontrakt, lovar finansborgarrådet Sten Nordin (M).
Men att moderaterna slumpar iväg samhällsegendom till privata vinster har snarare blivit regel än undantag.  Som Serafenaffären,   som Attendo Care, som Tibble Gymnasium. Listan skulle kunna göras hur lång som helst och det är hundratals miljoner av våra gemensamma tillgångar som kastats bort till skatteparadis.

Vi har skrivit om Boultbeeskandalen många gånger; 2010 släppte vi Rapporten ”De som förlorade på affären”, och lanserade ett tiopunktsprogram för att få liv och företag i Stockholms centrumanläggningar. Alliansen har konsekvent utarmat arbetsplatser och service i förorterna. Nu har de tagit över ett av Vänsterpartiets gamla förslag om att flytta ut kommunala förvaltningar. Nästa förslag de kan få låna är att köpa tillbaka centrumanläggningarna och börja ett strategiskt arbete för att bygga upp förorterna.

Ni behöver inte vänta så länge denna gång med att genomföra vårt förslag. Låt hela Stockholm få leva.