Gå direkt till innehållet

Det handlar om lönen!

Sjukhusen behöver extra resurser, skriver MP i landstinget  i dag på DN:s Stockholmsdebatt  och kräver att en kriskommission tillsätts för att få fram nya vårdplatser.

– Det är bra att MP pekar på Alliansens tillkortakommanden. Vi vet ju alla att läget på akuterna i länet är ohållbart. Tråkigt bara att Helene Öberg inte pekar ut de ansvariga bakom detta stora misslyckande, säger landstingsrådet Håkan Jörnehed (V).

MP skriver att flera av landstingets partier står bakom nedskärningarna som akutsjukhusen tvingats till.  Hon glömmer att förklara att Vänsterpartiet avvisade de nya sjukhusavtalen i höstas. I stället föreslog vi särskilda personalsatsningar för sjuksköterskor och att akutsjukhusen får i uppdrag att flytta ut vård i egen regi.

– Visst kan man tala om kriskommissioner om man vill undvika de verkligt konkreta åtgärderna. För mig är det betydligt enklare: Höj lönerna så att sjuksköterskorna vill jobba på akuterna. Då kan vi genast öppna fler vårdplatser och det kommer också att gynna arbetsmiljön, säger Håkan Jörnehed.