Gå direkt till innehållet

Får jag lov?

Mari blir alltid glad när Tornedalens pärla tillika födelseorten Övertorneå dyker upp i medierna.

Denna gång är det Dagens Medicin som uppmärksammar riksdagsledamoten Ellen Juntti, som i sin ungdom dansade på Folkets hus i Övertorneå. Det gör hon tyvärr inte längre. Ellen har nämligen ett trasigt knä så i stället har hon skrivit rapporten Bättre hälsa med Sveriges dansband. Förhoppningsvis beror inte det trasiga knäet på för mycket dirty fox där i Folkets hus.

– Man blir lycklig av att dansa, säger Ellen och förespråkar nu kultur på recept så att fler – inte minst de som lider av fetma eller psykisk sjukdom –  får chansen att hitta lyckan i dansens virvlar.

I det här fallet kan Mari se mellan fingrarna på att Ellen Juntti är moderat, säreget i en bygd där S har egen majoritet i kommunen, men i dansen läggs alla politiska skiljaktigheter åt sidan.

Dansbanor har ju tidigare förknippats med slagsmål och fylleri men Mari skriver under på Ellens försäkran att det nu är vatten och inte alkohol som gäller på Sveriges dansbanor.

Så nu i budgettider – fram för dans på recept åt alla i folkhälsans namn! Så snart Första maj passerat kommer Mari att leta fram utedansskorna och ta färjan till Gröna Lund där Drifters inleder säsongen den 2 maj. Den 21 maj är det premiär för dansen på Hågelby i Botkyrka med smarta och glada Elisas. Så strunta i trasiga knän, bjud upp och låt dig berusas av flödande endorfiner!