Gå direkt till innehållet

”Hela Järvafältet är hotat”

Den här veckan kör Vänsterpartiets gratisbussar igen. Vi har fått en pratstund med Vänsterpartiets Sebastian Wiklund som organiserar gratisbussarna.

Fråga: Den här veckan kör Vänsterpartiets gratisbussar vid Järvafältet. Varför just där?

Sebastian: Hela fältet är hotat! Området är utsatt för en grov miljöförstörelse men det finns hopp om att kunna stoppa några av de mest förödande förslagen. Vi protesterar också mot den usla kollektivtrafiken vid Järvafältet. Bussarna kommer sällan fram i tid, efter högeralliansens upphandling.

Fråga: Vad händer på gratisbussarna?

Sebastian: Folk blir väldigt glada när vi hämtar upp dem. Många är på väg till jobbet och blir lättade när vi kommer eftersom de ordinarie bussarna ofta är försenade. Dessutom åker många med remsa här, för många är kollektivtrafiken dyr. Då kan vi visa på ett alternativ.

På bussen får stockholmarna prata politik med Vänsterpartiets företrädare från kommun, landsting och riksdag. Vi anordnar också en guidad tur runt fältet med Stockholmsvänsterns gruppledare Ann Margarethe Livh, som bott i Rinkeby i över 30 år.

Fråga: Får vi se Gratisbussarna igen?

Sebastian: Ja, absolut. Vänsterpartiets gratisbussar kan dyka upp lite varstans och protesterar mot bygget av motorvägen Förbifarten och för en bättre kollektivtrafik. Vi har redan bokat upp oss för att åka i Solberga och i Hässelby. I Solberga ses  vi på Solbergaskogens dag som ordnas av gruppen Rädda Solberga skogen. Det ska bli kul. Jag är övertygad om att det blir en lokal succé.

Läs mer på vår Facebook-sida.

På bilden ovan: Kaffepaus vid Vänsterpartiets gratisbuss. Hållplats Häggvik och här på väg mot Sollentuna station. Här med Sebastian Wiklund, Gilda Córdova och Vänsterpartiets praktikant Tone Jansson. Fotograf: Rosa Lundmark.