Gå direkt till innehållet

Kan Reinfeldt bygga det Nordin inte klarar?

Det är glädjande nyheter att bostads- och kollektivtrafiksituationen i Stockholm med omnejd nu blir en statlig fråga (se dagens DN). Högeralliansen i Stockholm har misslyckats med såväl att bygga hyresrätter som att göra de erforderliga satsningarna på kollektivtrafik – sämre kan det inte gärna bli.

Det är lysande att Reinfeldt vill lägga sig i det Sten Nordin inte förmått göra i Stockholm. Nu hoppas jag bara att stockholmsmoderaterna inte får sätta sin speciella prägel på detta, utan att det istället blir miljövänlig kollektivtrafik och tillgängliga hyresrätter

Det är jättebra att det talas öppet om Stockholms betydelse för landet. Men om människor ska kunna flytta hit krävs ett hyrestak som gör priserna rimliga, och jag hoppas att regeringen kommer att kräva detta för att sätta spaden i marken. Om en bred uppgörelse är vad som krävs för att få fart på byggandet kan jag tänka mig att skriva på pappren imorgon, så länge kollektivtrafiken och hyresrätterna blir tillgängliga för vanliga Stockholmare.