Gå direkt till innehållet

Nya problem för försenade Förbifarten

Starten av motorvägsbygget Förbifarten är försenad. Med öververklaganden och protester från boende fördröjs byggandet av den omoderna och klimatovänliga vägen ytterligare.

– Trots de boendes protester vill Sten Nordin bygga Sveriges farligaste motorväg. I Metro idag går Sten Nordin ut och hoppas att snart få sätta spaden i jorden, något som Järvaborna  fruktar. Järva tillhör de områden som drabbas värst, för här en av de få ställen där denna gigantiska motorväg kommer upp i ytläge. Tillsammans med trafikplatsen vid Hjulsta, en av Europas största, och den breddade motorvägen E18 som också passerar här kommer detta att bli en av landets absolut mest bullersamma och miljöovänliga trafikknutpunkter, nära bebyggelsen på Järva, säger Ann-Margarethe Livh (V), gruppledare.

– Alla vet att klimatet är hotat och att omoderna byggen som Förbifarten ökar miljöproblemen utan att bidra till att minska bilismen i Stockholms innerstad. Det är verkligen trist att Sten Nordin inte tar sitt förnuft till fånga och använder de minst 30 miljarder som bygget kommer att kosta till att satsa på kollektivtrafik som gagnar alla Stockholmare, Ann-Margarethe Livh (V), gruppledare.