Gå direkt till innehållet

Personalbrist bakom kaos

Personallandstingsrådet Anna Starbrink (FP) föreslår att sjuksköterskorna kan ersättas med undersköterskor, vilket med rätta har upprört facket. Men under Starbrinks ledning har det förekommit ett stort antal konverteringar av undersköterskor till sjuksköterskor, skriver Håkan Jörnehed (V) i Svenska Dagbladet i dag.

Nästan varje dag den senaste tiden har det rapporterats om kaos på Stockholmssjukhusens akuter. Att det saknas både personal och vårdplatser kan inte komma som en överraskning för Anna Starbrink eller alliansen. De har ju styrt över Stockholms sjukvård i över sex år.

Det är ytterst politikernas ansvar att vården fungerar. Det går därför inte att skylla ifrån sig varken på sjukhusen för att de inte lever upp till avtalet eller på Arbetsmiljöverket som ställer krav. Inte heller på staten för att de inte utbildar tillräckligt många sjuksköterskor.

Anna Starbrink har för några dagar sedan (Brännpunkt 9/2) föreslagit att sjuksköterskorna kan ersättas med undersköterskor, vilket med rätta har upprört facket. Det är ingen patientsäker lösning. Jag tror att både Anna Starbrink och jag är överens om att det självklart behövs både sjuksköterskors kompetens och undersköterskornas omvårdnadskunskap i vården.

  Problemet är att under Anna Starbrinks ledning har det förekommit ett stort antal konverteringar av undersköterskor till sjuksköterskor. Senast var det under våren 2012 som ett flertal tjänster på bland annat Huddinge sjukhus förändrades från undersköterska till sjuksköterska. Det fick till följd att den viktiga omvårdnaden nedprioriterades och vi står med en mängd obesatta sjukskötersketjänster. Få söker till dessa tjänster då de förväntas utföra undersköterskans arbete och inte det som sjuksköterskan har utbildning till.

Några månader senare skriver nu Anna Starbrink på SvD Brännpunkt att ”det har gått för långt om personer i legtimationsyrkena, läkare och sjuksköterskor ägnar sig åt arbetsuppgifter som borde skötas av någon annan”. Senaste årets konvertering av tjänster hit och dit visar att den ena handen inte vet vad den andra gör. Ytterst handlar det om politisk ledning.

Karolinska Universitetssjukhuset har i dag 100 vårdplatser stängda, 58 av dessa stängda platser beror på sjuksköterskebrist. Det motsvarar fyra-fem vårdavdelningar. Bristen på sjuksköterskor beror inte på att det saknas utbildade sjuksköterskor som vill arbeta utan på att de inte accepterar de låga löner och dåliga arbetsvillkor som landstinget erbjuder.

Det behövs tillföras ekonomiska resurser men det bör även tänkas om hur redan befintliga resurser används. Enligt siffror jag fått ta del av betalade Karolinska ut 43,7 miljoner kronor 2012 till bemanningsföretag. Dessutom finns behov att betala ut ungefär 129 miljoner kr till sjuksköterskor i övertidsersättning. Det ger en bild av underbemanningen. Borde inte dessa pengar användas klokare, till rekrytering av fast personal med god ingångslön?

Det finns åtminstone redan i dag enligt vårdförbundet 100 nyutexaminerade legitimerade sjuksköterskor i Stockholm som snarast kan börja arbeta om de får rätt lön. Om vi inte vill att fler sjuksköterskor åker till Norge för att arbeta måste vi vara beredda att betala. Vänsterpartiet i landstinget gjorde en rejäl lönesatsning i årets budgetförslag. På riksnivå har V tillskjutit resurser för att även sjuksköterskor ska kunna få sin specialistutbildning betald.

I dag ställer nyexaminerade sjuksköterskor krav på ingångslön lön på 25 000 kronor efter avslutad högskoleutbildning. Det bör vi som arbetsgivare gå med på – vi har inget val om vi vill erbjuda god hälso- och sjukvård för länets alla invånare.

HÅKAN JÖRNEHED (V)

Oppositionslandstingsråd