Gå direkt till innehållet

V:s förslag om arbetsplatser till förorterna går igenom

Idag berättade Sten Nordin (M) att han kommer att göra helt om i nedmonteringen av förorterna i Stockholm och äntligen flytta ut kommunala förvaltningar till ex. Tensta, Rågsved och Skärholmen. Att moderaterna på detta sätt genomför förslag från Vänsterpartiets budget kanske är början på en mer pragmatisk politik från den sittande majoriteten.   Det visar också att moderaterna insett problemen som uppstått när de tidigare flyttat verksamhet och resurser från förorterna till city.

Idag berättade moderaternas Sten Nordin att han kommer att göra helt om i nedmonteringen av förorterna i Stockholm och äntligen flytta ut kommunala förvaltningar till ex. Tensta, Rågsved och Skärholmen. Att moderaterna på detta sätt genomför förslag från Vänsterpartiets budget kanske är början på en mer pragmatisk politik från den sittande majoriteten.   Det visar också att moderaterna insett problemen som uppstått när de tidigare flyttat verksamhet och resurser från förorterna till city.

Det är fantastiska nyheter för alla de som bor i dessa områden och det visar sig att opppositionsarbetet är viktigt och meningsfullt.

I februari förra året skrev jag en motion till kommunstyrelsen och krävde detta.

– Rusta upp lokaler och öka inflytandet för småföretagarna som hyr av kommunala bostadsbolag
– Varje förortscentrum ska ha en utvecklingsplan och utvecklingspengar
– Flytta ut kommunala arbetsplatser från City till förorterna.
– Fler kulturella och idrottsliga verksamheter i förorterna

En av dessa har nu genomförts, tre kvar.