Gå direkt till innehållet

Expressen skrämselkampanj FÖR Vänsterpartiet

Eric Erfors slår på stora trumman på Expressens ledarsida. Han  ska avslöja Vänsterpartiet.
Där sitter en politbyrå och ska bestämma hur vanligt folk ska ha det – jag får t.om. titeln ”förste planekonom”.

Vad är då denna fruktansvärda plan som politbyrån drömt ihop under de röda fanorna? Femårsplaner för jordbruket? Väpnad revolution?

Njae. Det diaboliska förslaget är att bygga kommunala hyresrätter med rimliga hyror, runt 7500 för en trea.

Herregud, bäva månde stockholmarna.

Eller kanske inte. Jag är glad att Expressen äntligen lyfter denna diskussion – för även om det kastats siffror fram och tillbaka i bostadsdebatten där det ena partiet lovar mer än det andra, så har det varit väldigt lite diskussion om FÖR VEM vi ska bygga. Vem ska ha råd att bo i Stockholm?

Vi har tagit fram en rapport som visar att 63 procent av alla kvinnor i Stockholms stad inte klarar det genomsnittliga inkomstkravet för en nyproducerad, normalstor tvåa. 40 procent av de anställda i Stockholms stads förvaltning – som staden alltså är arbetsgivare för – har yrken med lägre medellön än vad som i genomsnitt krävs för att hyra en nyproducerad, normalstor tvåa.

Det är helt orimligt. Vi kan inte fortsätta ha en bostadspolitik som endast gynnar höginkomsttagare och de banker som tjänar pengar på bostadslånen. Inte heller innebär våra förslag subventioner till miljardärer – att skicka skattepengar till riskkapitalbolag är ju trots allt en politik som bär alliansens signum. Stockholmsvänsterns förslag innebär inte heller några subventioner. Vår bostadspolitik har tvärtom ett rätt så enkelt budskap – att bygga billiga och bra hyresrätter där vanliga stockholmare har råd att bo.

Om Expressen vill skrämma stockholmarna med att det finns någon som vill ändra riktning på den havererade bostadspolitiken i Stockholm så tackar vi för det. Jag hoppas jag de fortsätter med skrämseltaktiken ända fram till valet.