Gå direkt till innehållet

Hjälp åt EU-migranter i Göteborg, när i Stockholm?

Nu gör Göteborg det som Stockholms stad påstår är omöjligt, erbjuder hjälp till de utsatta EU-migranterna i form av uppställningsplatser, fältarbetare, duschar och sanitet.

Det är förstås en pragmatisk lösning. Ordföranden i den sociala resursnämnden i Göteborg säger själv ” Vi får rapporter om att folk övernattar på olika parkeringar här i stan och vi vill inte avvisa människor till ingenting”. Så enkelt är det. Så enkelt borde det vara även i Stockholm men här har den borgerliga majoriteten nöjt sig med att tala högstämt om det ovärdiga med att bo i skjul och husvagnar, för att gång på gång avvisa människor till ingenting.

 

Då invänder moderaterna att ”det löser inte problemet med fattigdom” att ge någon tak över huvudet, och det gör det förstås inte – men det ger dem tak över huvudet.

Det är skamligt att Stockholm vägrar att hjälpa medmänniskor i nöd. När Göteborg nu visar en pragmatisk lösning håller inte längre förklaringen att det inte går, och för moderaterna återstår förklaringen att de inte vill. Skamligt.