Gå direkt till innehållet

(V) vill ta tillbaka Skärholmsvägen

Södra sidan rapporterade i förra veckan om Vänsterpartiets förslag att använda Skärholmsvägen till bostäder.
—-
Mellan Sätra och Bredäng slingrar sig Skärholmsvägen och Eksätravägen alldeles intill varandra. Tillsammans bildar de en sexfilig genomfartsled, bara ett stenkast från E4:an.
– Det känns onödigt. Många promenerar till Skärholmen men blir undanträngda av trafiken. Vi vill bygga ihop vägarna till en och samtidigt lämna plats för att bygga 2000 bostäder, säger Lorena Delgado (V), stadsdelspolitiker och Sätrabo.

Vänsterpartiet föreslår att nya Skärholmsvägen blir ett promenadstråk med bostäder, parker, kaféer och ett folkets hus i Sätra.
– De senaste 20 åren har de kommersiella fastigheterna tagit mer plats i Skärholmen. Om vi vill ha en levande stadsdel med fler parker och föreningslokaler så måste politiker se till att skapa de utrymmena, säger Lorena Delgado.
(..)
(V) vill låta stadens egna bostadsbolag bygga nya hyresrätter. Kostnaden för marken och vägen vill de finansiera med skattepengar.
– Det handlar om politiska ambitioner. Om vi menar allvar med att bygga bort bostadsbristen så måste staden skjuta till pengar och bygga. Vi kan inte lämna över ansvaret på privata byggbolag. Då byggs det bara dyra bostäder i stan eller i våra naturområden, säger Lorena Delgado i Södra sidan
Läs hela artikeln här och se Vänsterpartiets förslag nedan. Klicka på bilderna för att förstora dem.

A1_2 A1_1