Gå direkt till innehållet

Moderaterna oeniga om privatisering av sjukhus

I nästa vecka föreslår Stockholms läns landsting en utredning om ännu ett akutsjukhus ska privatiseras i Stockholm. Alliansen verkar djupt oeniga om hur de ställer sig till förslaget. Anna Starbrink (FP), hälso- och sjukvårdslandstingsråd, går först ut och säger att hon är för att privatisera också Danderyds sjukhus. Dagen efter dementerar Moderaternas finanslandstingsråd, Torbjörn Rosdahl, uppgiften. Men redan dagen därpå säger hans sjukvårdslandstingsråd, Marie Ljungberg Schött (M), att utförsäljning av ytterligare ett akutsjukhus är en önskvärd åtgärd.

– Att Alliansen inte alltid är sams det vet vi, men vad händer i Moderaterna? Torbjörn Rosdahl uttalar sig återigen i dag och säger att de kommer att rösta emot förslaget som tjänstemännen lägger på måndag, säger Håkan Jörnehed (V), oppositionslandstingsråd.

– Under valrörelsen sa Moderaterna och Alliansen ingenting om att de ville sälja ytterligare ett akutsjukhus i Stockholm var aktuellt. Och det förstår jag ju. En majoritet av stockholmarna är emot ytterligare vinstuttag på vård, skola och omsorg så det var ju bäst att hålla tyst, konstaterar Håkan Jörnehed.

Håkan Jörnehed: 070 737 41 20