Gå direkt till innehållet

Stockholmsvänstern på Socialistiskt forum 2015

På lördag den 28 november är det Socialistiskt forum på ABF-huset på Sveavägen 41. Stockholmsvänstern har två intressanta programpunkter.

Så möter vi bostadskrisen från vänster

Medverkande:  Nooshi Dadgostar, Martin Hofveberg

Med 500 000 människor i Stockholms bostadskö orsakat av två decennier av för lågt bostadsbyggande, en kraftig befolkningstillväxt i storstadsregionerna och skenande kostnader i byggbranschen är det lätt att konstatera att vi lever med en bostadskris. Hur ser vänstern på bostadspolitiken, bortom slagord som ”ett nytt miljonprogram” och ”billiga bostäder åt alla”? Vem ska investera, vad ska det få kosta, vem ska betala? Är hyresrätten alltid svaret? Och hur ser juridiken bakom det hela ut?

Nooshi Dadgostar (riksdagsledamot och Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson) och Martin Hofverberg (borgarrådssekreterare på Bostads- och demokratiroteln i Stockholms stad)

Sällskap vid måltid 15 min – ett samtal om en annan sorts hemtjänst

Medverkande:  Håkan Nilsson, Jeanette Lindholm, Clara Lindblom, Shadé Jalali

Stress och tidsbrist är verklighet inom hemtjänsten i Stockholm idag. Individens behov har tappats bort i ett byråkratiskt system. Nu ska hemtjänsten förändras i grunden. Men hur ser framtidens hemtjänst ut? Och vad kan Stockholm lära sig av sin egen personal och av andra städer?

Medverkande:

Jeanette Lindholm (Hemtjänstupproret)

Håkan Nilsson (omvårdnadspersonal som varit med och tagit fram ett nytt arbetssätt för hemtjänsten i Skönsmon)

Clara Lindblom (V) (äldre- och personalborgarråd i Stockholms stad)

Moderator: Shadé Jalali (författare till boken Stoppa skitlivet)