Gå direkt till innehållet

Vänsterpartiet i Stockholms stadshus söker kanslichef

Vänsterpartiet har två borgarråd med ansvar för Bostads- och demokratiroteln samt Äldre- och personalroteln i Stockholms stad. Utöver detta finns politiker för alla ansvarsområden inom staden. Totalt kommer vi att vara 13 anställda, 4 heltidspolitiker och ca 40 fritidspolitiker. Vi söker nu en kanslichef som är strategiskt och operativt ansvarig för personal, budget och kansliets fortlöpande arbete.

Den vi söker har i uppdrag att säkerställa kompetensförsörjningen på kansliet, ansvara för lönesättning och rutiner för medarbetarsamtal och arbetsmiljö. Du verkställer styrelsens beslut och är tillsammans med gruppledaren länken mellan personalen och politiken. I uppdraget ligger att samordna kontakter med övriga partier och med övriga delar av vårt eget parti. Du har planerings- och budgetansvar för hela kansliet.

Vi letar efter dig med relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta som chef och erfarenhet av Vänsterpartiet eller närstående organisationer samt att du delar Vänsterpartiets värderingar.

Du besitter goda kunskaper i tal och skrift samt kunskaper i arbetsrätt, arbetsmiljö och svensk politik.

Som person ser vi att du har en förmåga att fokusera på och prioritera det som är väsentligt. Du vågar driva även obekväma frågor och argumentera för din uppfattning och du har en förmåga att analysera och dra logiska slutsatser utifrån den information som finns. Du skapar och underhåller relationer. Löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Under rekryteringen kommer ett förfarande med avidentifierade ansökningshandlingar att användas, vilket innebär att du som söker sänder in dina uppgifter som vanligt men att urval till intervjuer sker utan kännedom om bakgrund, kön mm.

Sista ansökningsdag är 7 februari.

Varmt välkommen att skicka din ansökan till naile.aras@stockholm.se.