Gå direkt till innehållet

Med anledning av morden i Rinkeby

Jag har tillbringat morgonen med att ha kontakt med människor som berörts av dödandet igår kväll. Jag bor nära platsen och brukar besöka caféet där det hände.

Jag hoppas på ett snabbt uppklarande av händelsen – det är nödvändigt om de anhöriga och Rinkeby ska kunna gå vidare.

Det handlar inte bara om civilsamhällets mobilisering, det handlar också om att det måste bli slut på den enorma spridning av vapen som gör att vilka ungdomar som helst och vuxna hur enkelt som helst kan komma över vapen. Det är en livsfarlig situation – enligt polisen har det aldrig funnits så mycket vapen i omlopp som nu i Rinkeby och i samhället överhuvudtaget. Jag har upplevt många svåra saker som inträffat i Rinkeby under åren. Så sorgligt att få uppleva ytterligare en.

Mina tankar nu går till ungdomarnas föräldrar och anhöriga.

Ann-Margarethe Livh