Gå direkt till innehållet

Vänsterpartiet i Stockholms stad söker utåtriktad ombudsman

Vänsterpartiet tillhör den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad. Vi söker nu en utåtriktad ombudsman som tillsammans med oss ska utveckla vår externa verksamhet.

 

Arbetsplatsbeskrivning
Vänsterpartiet Stockholms stad har sina lokaler i Stadshuset på Kungsholmen. Vi ansvarar för två rotlar; äldre- och personalroteln samt bostads- och demokratiroteln. Totalt arbetar 4 politiker samt 12 tjänstemän inom Vänsterpartiets rotlar och kansli.

 

Arbetsbeskrivning
Uppdraget som utåtriktad ombudsman innebär att arbeta med rotlar och kansli för att stärka och utveckla aktivismen inom Vänsterpartiet Stockholms stads politiska ansvarsområden; stadens personalpolitik, äldreomsorg, bostadsbyggande samt demokratiutveckling. Därutöver ska du skapa mötesplatser för politiskt utvecklingsarbete och att utveckla det strategiska val- och opinionsarbetet. I arbetet ingår även att vara delaktig i opinionsarbetet tillsammans med vänsterpartister i Stockholms stad.

I arbetsuppgifterna ingår såväl strategisk projektplanering som praktiskt utförande av arbetsuppgifterna för att nå upp till verksamhetens målsättningar. Exempel på praktiskt utförande är arrangerande av torgmöten, bokning av lokaler, samtal med aktuella aktörer mm.

Som utåtriktad ombudsman arbetar du tillsammans med borgarråd, arvoderade heltidspolitiker, rotel- och kanslipersonal, vänsterpartister i nämnder/styrelser/bolag samt partiföreningar. Arbetet ska ske i nära samarbete med partidistriktets ansvariga för partiföreningarna i Stockholms stad.

 

Kvalifikationer
Du har kunskaper erhållna genom arbetslivserfarenhet eller genom ideellt arbete/engagemang inom relevanta områden för tjänsten.

Du ska ha dokumenterad förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift, anpassat efter olika målgrupper.
Du ska vara väl insatt i Vänsterpartiets politik och dela dess värderingar.
Du ska ha god datorvana. Kan du arbeta i InDesign och Photoshop är detta meriterande.
Körkort är ett krav.

 

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning tom 15 oktober 2018 enligt Kommunallagen 4kap 30-32§§.

 

 Anställningens omfattning
Heltid

 

 Tillträde
Enligt överenskommelse.

 

Frågor besvaras av
Anita Gidén, kanslichef, 08-508 29 106

 

Fackliga företrädare
Anna-Maja Hellberg, Saco, 08 508 40 627
Annica Walther, Vision, 076 12 41 553

 

Sista ansökningsdag
2017-04-05

Vänsterpartiet arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Ansökningshandlingarna kommer därför att vara avidentifierade.

 

Ansökan ska sändas till
Naile Aras
Vänsterpartiets kansli
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm.
Dock ser vi helst ansökan via mail; naile.aras@stockholm.se