Gå direkt till innehållet

Dags för upprop!

– Som sjukvårdspolitiker blir jag ständigt uppvaktad av både patienter och personal inom vården, skriver Håkan Jörnehed (V), oppositionslandstingsråd, i Dagens Samhälle i dag.

– De berättelser jag får höra gör mig djupt upprörd. Det blir jag också när jag läser Marie Ahrnells öppna brev om maken Rolfs frustrerande möte med vården som publicerats i Dagens Samhälle.

Både i Stockholms läns landsting och på riksnivå har vi haft alliansstyre i nästan åtta år och den här sortens vittnesmål blir bara fler. Vi har kanske världens bästa sjukvård teoretiskt sett men vi har inte personal som räcker till för att ge patienten en trygg och säker vård med sammanhållna vårdkedjor.

Det råder brist på både specialistläkare och specialistsjuksköterskor och nyexaminerade sjuksköterskor nekas den rättmätiga lön de kräver. Att vården, inte minst akut och förlossning, står inför stora utmaningar denna sommar både i Stockholm och i andra delar av Sverige, får vi dagliga rapporter om i medierna. Barnmorskorna gör uppror och erfarna sjuksköterskor ryter ifrån. Läs mer här!