Gå direkt till innehållet

Så fel har alliansen!

Mitt under landstingets 150-årsfirande i Stockholm försöker den moderatledda alliansen återigen att koka soppa på en spik. I Svenska Dagbladet lovar man att  åtgärda de många bristerna i vården.

– Visst behövs det mer pengar till vården men alliansen förbigår ett viktigt faktum, påpekar landstingsrådet Håkan Jörnehed, för dagen utstyrd till elefant., och fortsätter:

– Som vanligt nämner borgarna inte med ett ord att bakom bristerna och det stora missnöjet finns bland annat sjuksköterskornas krav på högre lön, minst 25 000 kr för nyexaminerade. Också läkarna protesterar och barnmorskorna har fått nog. Och utan personal, ingen vård.

– I stället  för att fortsätta göda riskkapitalbolagen som tar en allt större andel av vården i länet och för ut vinsten till skatteparadis, måste vi satsa på personalens löner och anställa fler, säger Gunilla Roxby Cromvall (V), gruppledare.

I undersökning efter undersökning säger allt fler – både höger- och vänsterväljare – nej till vinstuttag i vården.

– Vårdens huvuduppgift är att behandla och bota sjuka människor. Vinstintresse är fel drivkraft och har inte i vården att göra. Det ska vi fortsätta att visa ända fram till valet, lovar Håkan och Gunilla.