Gå direkt till innehållet

Folkpartiet gillar Vänsterpartiets förslag

Folkpartiet nappar nu på Vänsterpartiets gamla förslag om en hemlöshetssamordnare, skriver Vänsterpartiets Inger Stark och hoppas att FP kopierar fler V-idéer framöver.

Ann-Katrin Åslund, Folkpartiet har plötsligt kommit på att det behövs en samordnare för att arbetet mot hemlöshet ska bli effektivt, enligt artikel i DN i helgen. Alliansen har flera olika åtgärder på gång mot hemlösheten, men för att det ska lyckas att minska och på sikt bli av med hemlöshet måste arbetet samordnas. Det skriver Vänsterpartiets Inger Stark.

Jag håller helt med Ann-Katrin Åslund! Vänsterpartiet har föreslagit det under flera år. Vi har nämligen ett helt program som handlar om att på fem år få bort hemlösheten helt. I det programmet ingår en hemlöshetssamordnare på stadsledningskontoret. Det glädjer mig att Folkpartiet vill ta till sig vårt förslag. Ännu bättre vore det om Folkpartiet kunde övertyga alliansen om att förverkliga hela vårt förslag, till exempel att allmännyttan får bygga hyresrätter till rimliga hyror!

Inger Stark