Gå direkt till innehållet

Håkan på väg mot toppen

En lång och intensiv valrörelse kräver politiker i toppform, rapporterar Radio Stockholm i dag. Det finns olika sätt att ladda upp fysiskt och mentalt. Vänsterpartiets landstingsråd Håkan Jörnehed har hittat sin favorit i steppassen på Friskis & Svettis:

– Jag vill ha action och träna i grupp. Här rensar jag skallen och får nya krafter flera gånger i veckan. Det är bra musik och jag älskar det! Efter bara tre gånger kunde jag koordinera armar och ben.

En valrörelse är en veritabel kraftmätning för ett landstingsråd som ska ha koll på allt inom hälso- och sjukvården och helst också kunna alla turer och linjedragningar i kollektivtrafiken. Det gäller att kunna fokusera på rätt sak, att få sammanhängande sömn och klara att bemöta alla med gott humör.

– Förutom den fysiska träningen ägnar jag mycket tid åt kultur i alla dess former. Jag är en flitig besökare i teatersalongerna, det blir minst ett par biobesök i månaden och jag läser mycket skönlitteratur som motvikt till alla ärendehandlingar. Och ibland en musikal, det är nog det bästa av allt, säger Håkan Jörnehed.

Det finns ytterligare en viktig  dimension när Håkan tränar och det är kontakten med de andra i gruppen.

– Vi blir som en familj till slut som träffas och till och med har julfest tillsammans. Flera av dem arbetar inom vården och av dem får jag en ”otvättad” version av vad som händer på deras arbetsplatser. Som sjukvårdspolitker är det förstås  jätteviktigt för mig, avslutar Håkan.