Gå direkt till innehållet

Kampanjen hyresstopp är igång – så kan du hjälpa till

Stockholmsvänstern drog igång sin kampanj för ett hyresstopp i de kommunala bostadsbolagen för några veckor sedan, och nu är aktiviteter inplanerade i hela staden. I grunden handlar kampanjen om att politisera hyreshöjningarna. Hyrorna  i Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem måste inte höjas med flera procent varje år, och hyresintäkterna skulle kunna stanna i bolagen istället för att plockas ut i form av vinst. I slutändan är det upp till politikerna i Stockholms stadshus.

Vänsterpartiet vill ha en allmännytta som syftar till  att garantera alla stockholmare rätten till en bra bostad till en rimlig kostnad, och du behövs i det arbetet.

Du är mer än välkommen att delta på någon av nedanstående aktiviteter, men kan också höra av dig till oss om du vill ha hjälp att arrangera en utåtriktad aktivitet i just sitt bostadsområde.

24/9 Kista centrum

Informationstält utanför gallerian 16:00 – 19:00. Det blir kommer att finnas inbjudna talare på plats, liksom informationsmaterial och lokala vänsterpartister som kan det här  med hyreshöjningar och bostadspolitik. Hör av dig tillsebbe_wik@hotmail.com om du kan tänka dig att vara med på plats.

27/9 Skärholmen

Informationstält 11:00 – 18:00 på torget utanför Skärholmens galleria. På plats kommer det att finnas inbjudna talare, informationsmaterial, vänsterpartister och Ung Vänstrare. Hör av dig till sebbe_wik@hotmail.com om du också vill vara med och hjälpa till.

3/10 Slussen

Flygbladsutdelning 08:30 – 09:30 utanför Slussens tunnelbanestation, uppgång Södermalmstorg. Hör av dig till clara.j.lindblom@gmail.com om du vill vara med.

5/10 Vällingby centrum

Informationstält 11:00 – 17:00 på torget utanför tunnelbaneingången, med inbjudna talare, informationsmaterial och vänsterpartister på plats för att diskutera hyreshöjningar och bostadspolitik. Hör av dig till sebbe_wik@hotmail.com om du kan tänka dig att vara med på plats.

7/10 Skärholmen

Flygbladsutdelning 16:30 – 17:30 vid tunnelbanespärrarna mot torget i Skärholmen. Hör av dig till clara.j.lindblom@gmail.com om du vill vara med.

10/10 Bredäng

Flygbladsutdelning 08:00 – 09:00 vid tunnelbanespärrarna i Bredäng. Hör av dig till clara.j.lindblom@gmail.com om du vill vara med.

14/10 Tensta

Flygbladsutdelning 08:00 – 09:00 vid tunnelbanespärrarna i Tensta, uppgång mot centrum. Hör av dig till clara.j.lindblom@gmail.com om du vill vara med.

 

Fler aktiviteter planeras, så håll utkik på bloggen.

 

Vi ses!