Gå direkt till innehållet

Larsson gör sig till talesperson för Rinkeby

Moderaternas Joakim Larsson gör sig till talesperson för Rinkeby i ABC:s nyheter idag. Han berättar vad Rinkebyborna har efterfrågat och vad de behöver. Själv bor han inte i Rinkeby men det stoppar inte borgarrådet Larsson.

Själv har jag bott i Rinkeby i mer än trettio år. Jag tänker inte försöka göra anspråk på att veta vad alla mina grannar vill, men jag kan konstatera att de Rinkebybor som jag pratat med, vill se ett annat Rinkeby än det Joakim Larsson har i sina visioner.

Borgarrådet vägrar se att Rinkebyborna bor där för att de gillar Rinkeby. Alla vill inte att Rinkeby ska förvandlas till en dålig kopia på innerstan. Borgarrådet vill dessutom låta Rinkeby drabbas av ett bullrande E18. 

Det är helt sanslöst. Bortsett från att vi förfular och tar mark från Järvafältet så blir det en utomordentligt dålig boendemiljö. Här planeras bostäder intill en motorväg där 200 000 bilar kommer att passera om dagen.

Områdesundersökningar visar att de boende vill ha ett utomhusbad och ett överdäckat E18 – men det struntar den styrande stadshusalliansen i.

Det hade aldrig gått att göra så här stora vägbyggen i området om inte många här kan sämre svenska och därför inte kan protestera på samma sätt som i till exempel innerstadens Slussen. Jag kallar det för miljörasism.

Ann-Margarethe Livh
gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stad