Gå direkt till innehållet

Läsa DN för att få veta om vården?

Dagens Nyheter avslöjar i dag  att patienter fått vänta på vård på KS-akuten i upp till 44 timmar. I samma tidning uttalar sig chefläkaren på KS:

-Det är den mest ansträngda sommaren vi haft. Vi hade färre vårdplatser och därför har vi haft långa vistelsetider på akuten.

– När vi oppositionspolitiker frågar förvaltning och ansvariga allianspolitiker om sommaren får vi till svar att det fungerat över förväntan. Hur är det möjligt med så olika bilder? Tvättas bilden medveten eller omedvetet till oppositionspolitikerna? undrar Håkan Jörnehed, landstingsråd för Vänsterpartiet.

Inte heller när det gällde geriatriken i Huddinge visste någon hur illa det var innan Gärd Johansson framträdde. Sedan visade det sig att Gärds upplevelser inte var ett undantag utan flera patienter och anhöriga har vittnat om liknande missförhållanden där. Inte heller här visste någon ansvarig allianspolitiker hur vården fungerade i verkligheten – de blev tagna på sängen.

– Jag tipsar alla som sysslar med sjukvårdsfrågor i landstinget att bli prenumerant på DN. Det verkar vara enda sättet att få en verklig bild av hur vården fungerar i Stockholm, säger Håkan Jörnehed.