Gå direkt till innehållet

Moderat hävdar att Kärrtorpsdemonstranter slogs

En moderat förtroendevald i Stockholms stads kommunfullmäktige hävdar att Kärrtorpsdemonstranterna deltog i slagsmål. På Facebook skriver Johan Brege (M), kommunfullmäktigeledamot: ”Nazister och kommunister i fullt slagsmål. Så sorgligt!”

– Det är upprörande att Moderaterna ser föräldrar med barnvagn som bråkmakare. Detta handlar om barnfamiljer som ville gå ut i Kärrtorp och visa sitt missnöje med nazisterna. Nazisterna står för det högerextrema våldet, säger Karin Rågsjö, vice gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stadshus.

– Vi måste gå samman och motarbeta de främlingsfientliga krafterna i vårt samhälle. Att då moderaterna går ut och hävdar att demonstrerande barnfamiljer deltog i slagsmål är beklagligt, säger Karin Rågsjö, vice gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stadshus. Nazisterna står för det högerextrema våldet.

För skärmdump från Facebook av det aktuella uttalandet eller mer information, går det bra att kontakta Karin Rågsjö (V), vice gruppledare på tel 070-216 07 61.