Gå direkt till innehållet

Nu har V:s bostadskampanj startat

Hyran i allmännyttan ska inte höjas de närmaste två åren. Det är ett av kraven i Vänsterpartiets nya bostadskampanj som nu lanseras på Medborgarplatsen i Stockholm.  På torget bygger politikerna upp ett rum som visar hur stor boyta vi får för pengarna med Vänsterpartiets politik jämfört med högerns politik.

– Hyrorna måste inte stiga varje år. Bostadsbolagen har gått med stora vinster under en längre tid. Men det överskottet går idag till den allmänna kommunkassan och har indirekt finansierat alliansens skattesänkningar, säger Ann Mari Engel (V), ledamot i Stockholms stadshus AB.

– Vi tar fajten för det goda boendet. Alliansen har förstört mycket men det går att förändra. Vänsterpartiet kräver hyresstopp, hyresgästinflytande och nybyggnation av bostäder med överkomliga hyror. Och vi behöver hjälp av alla er som vill slåss för en annan politik, säger Ann-Margarethe Livh (V), gruppledare.

I kampanjen uppmanas stockholmarna att skicka in vykort till moderaterna i Stadshuset, med krav på hyresstopp. Vykorten går också att skicka här.

Program för hela kampanjen finns här.