Gå direkt till innehållet

Skrämselpropaganda, Anna Starbrink!

Folkpartiets personallandstingsråd, Anna Starbrink, tog under dagens landstingsfullmäktige chansen att misstolka Vänsterpartiets politik. Enligt henne skulle en rad saker i hennes liv se annorlunda ut om Vänsterpartiet fick bestämma, bland annat skulle barnets privata dagis stänga tillika familjens vårdcentral.

– Jag vill inte byta ut dessa men skulle tvingas till det för att några vänsterpartister tycker så, sa Anna Starbrink.

Vänsterpartiets Birgitta Sevefjord gav svar på tal genom att förtydliga att Vänsterpartiet är för valfrihet men att vård, skola, omsorg inte är någon marknad:

– Håll dig till verkligheten och håll dig till sanningen, Anna Starbrink! Du ägnar dig åt skrämselpropaganda. Vi är för non-profitföretag inom välfärden men emot de stora riskkapitalisterna, och det är många som delar Vänsterpartiets åsikt att vi inte ska ha vinst i vården.

Anna Starbrink försvarade sig med att Vänsterpartiet säger nej till framgångsrikt företagande och att de som investerar också måste få något tillbaks. På det svarade Birgitta Sevefjord att Vänsterpartiet inte ser välfärden som en bransch utan som något vi äger tillsammans:

– Vinster ska redovisas och återinvesteras, inte försvinna ut från landet till skatteparadis.