Gå direkt till innehållet

Tvinga inte de äldre på Koppargården att flytta!

Nu tvingas de äldre på vårdboendet Koppargården att flytta ifrån sina lägenheter. Orsaken är högeralliansens dåliga planering, som gör att äldre dementa drabbas vid renoveringen av Riddargården. Alliansen har struntat i att fixa evakueringslägenheter och de äldre tvingas istället in i en flyttkausell.

– Det är fruktansvärt att tvinga de äldre att flytta. Det här handlar om gamla människor som flyttat till Koppargården i tron om att få bo i samma lägenhet livet ut. Nu rycks de bort från sin bostad och förlorar sina grannar, säger Karin Rågsjö (V) vice gruppledare. 

– Att flytta gamla människor är aldrig bra. Det finns mycket forskning som visar att varje flyttning är starkt påfrestande för hälsan. Även för de äldre på Riddargården är det en mycket stor omställning. Men de nio äldre på Koppargården får dessutom varken garantier för att ha kvar samma personal eller sina grannar, eftersom Koppargården bara har ströplatser på fem olika våningsplan att erbjuda dem. Det är inte ett bra sätt att behandla äldre i Stockholm, säger Karin Rågsjö (V) vice gruppledare.

 

Vänsterpartiets skrivelse om att de äldre måste erbjudas en bättre lösning, får nu även stöd av Socialdemokraterna.