Gå direkt till innehållet

V näst bäst i vård

DN/Ipsos septembermätning är glädjande läsning för Vänsterpartiet. Andelen väljare som anser att Vänsterpartiet gör ett bra jobb har ökat på samtliga fronter och inom vården är vi nu det näst största partiet.

– Det här visar att hårt arbete från vår sida ger resultat och det är förstås väldigt glädjande. Allt i politiken handlar om förtroende och de verkliga resultaten. När det största regeringspartiet bara har åtta procent bakom sig som tycker att de sköter vården bra, är det alarmerande. I dag fick vi ännu ett bevis för att det är dags för regeringsskifte, säger Håkan Jörnehed (V), landstingsråd.

Också inom äldreomsorgen är Vänsterpartiet det näst populäraste.

– Skandalerna inom äldreomsorgen har avlöst varandra det senaste året. Samtidigt har Vänsterpartiet haft hög svansföring i vård och omsorgsfrågorna. Vi har deltagit i debatterna överallt och visat på nödvändigheten att anställa fler och utbilda personalen. Det finns inga genvägar till god omsorg, det måste få kosta! säger Torun Boucher, ledamot i äldrenämnden i Stockholms stad.

– Sen är det ju symptomatiskt att DN inte med ett ord nämner att Vänsterpartiet är näst bäst i vård och omsorg. Allt handlar tydligen, som vanligt, bara om förhållandet mellan M och S.