Gå direkt till innehållet

Vad var det vi sa?

Det är ett välkänt faktum att Vänsterpartiets förslag och idéer inte alltid tas emot med öppna armar från styrande borgerligt håll.  Men med tiden blir det ofta våra alternativ som segrar även om det sällan erkänns att det var vi som från början tog initiativet.

I dagens DN  skriver företrädarna för Stockholmsförhandlingen att t-banans förlängning i fyra olika väderstreck kan påbörjas redan 2016. En av dessa gäller grenen till Nya Karolinska Solna – en av de mest prioriterade i Vänsterpartiets förslag.

– Jag kan bara gissa hur många timmar som gått åt att argumentera för t-bana till NKS med moderaterna som envetet hållit fast vid sin spårvägslinje. Nu är Christer G Wennerholm överbevisad. Han kan inte gärna gå emot regeringens egen förhandlingsperson som själv är moderat, säger Gunilla Roxby Cromvall som är Vänsterpartiets representant i Stockholmsförhandlingen.

Hela investeringen är värd 17 miljarder och byggstarten är beräknad till 2016 men med brasklappen ”om förhandlingarna faller väl ut”.

– Med bara ett år kvar till valet förväntas regeringen visa handlingskraft så byggstart 2016 är nog mer en from förhoppning än ett löfte.  Och kring finansieringen finns flera frågetecken men självklart är det positivt att vi nu kommit betydligt närmare en storsatsning på tunnelbanan, säger Gunilla Roxby Cromvall.