Gå direkt till innehållet

(V)år buss glädjer Järvabor

Järvabor som väntade på någon av Arrivas bussar blev glatt överraskade när i stället en helt gratis buss från Vänsterpartiet dök upp på rutten mellan Spånga och Sollentuna i dag på förmiddagen.

I den pågående kampanjen för utbyggd kollektivtrafik och ett skrotande av planerna på Förbifarten, diskuterade gruppledaren i landstinget Gunilla Roxby Cromvall med bussresenärer i olika åldrar.

– Vi vill visa vad vi kan få för de 28 miljarder som Förbifarten kommer att kosta. Människorna här är luttrade efter flera månaders strul med den nya entreprenören Arriva. De blir glatt överraskade när en trafikpolitiker kommer och frågar om deras synpunkter och önskemål, säger Gunilla.

Den populäraste sträckan var utan tvekan Kista-Sollentuna. Då tog flygbladen slut och diskussionerna passagerarna emellan tog fart.

– Det här är ett fantastiskt bra sätt att nå människor. De blir jätteglada när en gratisbuss bjuder in dem och de flesta tar vårt material och vill samtala. Sultan från Rinkeby berättade just att hon vaknat på ett uselt humör i morse men att den trevliga bussresan med oss räddat hennes dag.

Vänsterpartiets förslag för en utbyggd kollektivtrafik i området: