Gå direkt till innehållet

Våra drömmars Stockholm

”Våra drömmars Stockholm” är en bilaga till Vänsterpartiets budget ”Vårt Stockholm”. I den meningen ryms spänningen mellan de båda. Vi skriver en budget för den kommunala verksamheten; varje plus och minus ska gå ihop och all verksamhet från folkbibliotek till fjärrvärme ska få plats. Det är ett omfattande arbete, men oerhört viktigt. Våra visioner och drömmar om Stockholm måste göras konkreta, fästas på papper och rymmas i tabellerna. Men arbetet med Stockholms stads budget är omfattande och det kan vara svårt att lyfta blicken och drömma fritt. Att lägga bort tabellerna och börja från andra änden – hur skulle våra drömmars Stockholm se ut? I år har vi valt att låta andra människor inspirera oss. Vi vände oss till en rad kulturarbetare – sådana vars jobb är att låta tankarna lyfta – och frågade hur deras drömmars Stockholm skulle se ut.
Det här är resultatet; en spretig, kreativ och sprudlande samling förhoppningar om hur en stad skulle kunna vara. Om hur vår stad kan bli.
Alla visioner och förslag i bilagan återfinns inte i Vänsterpartiets budget för 2014. Det omvända gäller också, de som valt att skriva ned sina drömmar ställer sig inte bakom varenda budgetpost eller förslag från Vänsterpartiet.
Deras tankar är fria. Vissa av deras förslag håller vi inte ens med om. Men vi tycker att det är inspirerande drömmar om Stockholm och vi är övertygade om att Stockholm behöver kreativa drömmar om framtiden.
Vi vill se ett Stockholm där fler drömmar kan bli verklighet.
Det är Vårt Stockholm.

 

Läs hela bilagan här.