Gå direkt till innehållet

Wennerholm duckar återigen för kritik

Foto: Kalle Larsson
Återigen gör sig trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) otillgänglig. Nu handlar det om externa revisorers kritik om dålig kontroll och bristande styrning, rapporterar  Svenska Dagbladet i dag.

– Det är inte första gången revisorerna hårdgranskar SL och trafiknämnden med bistert resultat. Det börjar nästan bli en följetong och varje gång det sker struntar Wennerholm i att bemöta kritiken och låter sin pressekreterare uttala sig. Det är fegt och oansvarigt av ett landstingsråd som dessutom är ordförande i både trafiknämnden och SL:s styrelse, säger Gunilla Roxby Cromvall, Vänsterpartiets gruppledare och ledamot i trafiknämnden.

Advokatbyrån MAQS har fått i uppdrag att utreda riskerna med att trafiknämnden fått överta alla verksamheter från SL. Byrån är inte nådig i sin kritik. Man sträcker sig så långt som att ifrågasätta om politikerna i nämnden kan fullgöra sitt uppdrag enligt kommunallagen.

– Dagordningen till nämnden ändras ofta med kort varsel och ibland får vi nya förslag till beslut dukade på bordet på mötena. Det säger sig självt att vi inte kan sätta oss in i underlag med så kort varsel. Det känns väldigt otillfredsställande att som förtroendevald inte få tillräckligt med tid för att veta vad vi beslutar, säger Gunilla Roxby Cromvall.