Gå direkt till innehållet

Älvsjö nästa, ja tack!

Foto: Kalle Larsson

– Det är glädjande att alliansen återigen anammar Vänsterpartiets förslag till t-baneutbyggnader, men varför är det så tyst från ansvarigt trafiklandstingsråd Christer G Wennerholm (M)? undrar  Gunilla Roxby Cromvall med anledning av stadshusalliansens utspel i Dagens Nyheter i dag.

Den nya stadsdelen i Älvsjö med närmare 10 000 lägenheter börjar nu utredas och en t-banestation blir nödvändig i området. Vänsterpartiet har uppmärksammat behovet länge och både motionerat och debatterat i frågan.

I oktober lade V en motion  i landstingsfullmäktige. Avståndet fågelvägen mellan tunnelbanestationen i Hagsätra och pendeltågsstationen i Älvsjö är bara 1 800 meter och sträckningen är redan skyddad för spårutbyggnad.

– En förlängning  från Hagsätra till Älvsjö skulle ge flera positiva effekter. Bland annat skulle resenärerna ges en ny bytesmöjlighet mellan t-bana  och pendeltåg. Många slipper att resa omvägen genom centrala Stockholm och då får vi också en önskvärd avlastning av pendeltågstrafiken på stambanan, säger Gunilla Roxby Cromvall.