Gå direkt till innehållet

Dags för ett rödgrönrosa Stockholm

Valet i Stockholm visade tydligt att Stockholmarna vill ha en annan politik – de vill se ett annat Stockholm. Det måste bli ett slut på nedskärningar, utförsäljningar och privatiseringar.

Tyvärr tycks regeringsbildningen i riksdagen inte lyckas med att ge en tydlig riktningsändring som svar på alliansens misslyckande. Missnöjet med alliansen har istället stärkt Sverigedemokraterna och det är svårt att se hur en kraftlös mittenregering kommer att lyckas ingjuta hopp och entusiasm hos missnöjda väljare.

I Stockholm är dock situationen annorlunda. Vänsterpartiet har växt i nästan varenda valkrets i Stockholm och vårt medlemsantal har växt i en ännu högre takt.

Här finns ett tydligt stöd för en rödgrönrosa majoritet och det är med förhoppningar om en sådan som vi inlett förhandlingar. Vi vill sitta med i en sådan, men då måste det vara en rödgrönrosa majoritet som har en vision om Stockholm. Vi måste visa resten av Sverige vilken skillnad det kan göra att byta regering men också politik. Vi kan göra Stockholm till ett skyltfönster för en annan sorts Sverige. Ett där vi minskar klyftor, tryggar jobb, satsar på en grön omställning och ger välfärden de resurser den behöver för att ingen ska behöva ha en klump av oro i magen.

Vi tror att det går att skapa en sådan majoritet i Stockholm och vi tror att Vänsterpartiet måste vara med för att göra den omvandlingen av Stockholm.