Gå direkt till innehållet

Ditt barn har rätt till en bra utbildning!

Beroende av var du bor i Stockholm ser möjligheterna olika ut för dig eller dina barn att lyckas i skolan. Detta måste förändras. Alla barn och ungdomar ska ha samma möjligheter att lyckas i skolan, om detta inte följs bryter man mot skollagen.

Utbildning är en rättighetsfråga. Barn och ungdomars rätt till en rätt till en jämlik skola.

Fristående skolor som drivs av vinstintressen och väljer bort utbildade behöriga lärare.  Det drabbar våra barn, som riskerar att få en sämre utbildning.

I Rinkeby-Kista har i snitt 81,9 procent  av lärarna behörighet på de kommunala skolorna. Bland de fristående skolorna i området är bara 59,5 procent av lärarna behöriga.

På kommunala Husbygårdsskolan är 93 procent av lärarna behöriga men på fristående Kista International School är bara 58 procent av lärarna utbildade.

Ditt barn har rätt till en bra utbildning. Det är dags att stoppa vinstintresset i skolan. Våra skattepengar ska gå till barnens utbildning och välbetalda, utbildade, behöriga lärare. Inte till riskkapitalister som skickar pengarna till skatteparadis. Låt skolan vara till för att gynna eleverna – inte bolagen.

Eleverna får betala för företagens vinster. Det får konsekvenser för kvalitén. Vinstpengar ska inte få plockas ur skolan, allt ska användas till utbildning.

Skattepengar ska inte gå till företag som är ute efter att ta ut vinst. Det hindrar inte att det finns olika verksamheter att välja på. Det kan vara personalkooperativ, ideella stiftelser, företag utan vinstintresse och förstås olika alternativ inom det offentliga. Men valet ska stå mellan olika verksamheter som är lika bra.

Vänsterpartiet arbetar för en skola man kan lita på en jämlik skola, Vänsterpartiet vill ha fler lärare istället för vinster i skolan. I vårt samhälle går omtanken om våra barn först. Därför får varken vinstintressen eller girighet stå i vägen.