Gå direkt till innehållet

Rågsveds allé – vår vision

Vänsterpartiet i Vantör är stolta över att kunna presentera vår vision om Rågsveds allé. Vi välkomnar alla att prata med oss om hur vi tillsammans kan göra visionen till verklighet.

Våra vägar ska inte vara barriärer. Bara anpassade för bilar. Det ska vara enkelt och trevligt att promenera och cykla mellan stadsdelarna. Idag är vägen mellan Rågsved och Högdalen en ogästvänlig, blåsig och bullrig transportsträcka. Vi vill därför bygga om vägen till att bli Rågsveds allé. En lugn och trevlig förbindelse mellan våra stadsdelar, där vi kan stanna till en stund på väg till Rågsveds Folkets Hus och Älvsjöbadet eller i andra riktningen till Högdalens centrum och Bandängens parklek. Så knyts våra stadsdelar ihop och underlättar den gemenskap som vi alla vill ha.

För att Vantör ska hålla ihop behövs också hyreslägenheter med rimliga hyror. Hit ska alla hitta hem. Vår vision om Rågsveds allé har plats för många nya hyreslägenheter, gärna också caféer, butiker, och en pendeltågsstation mellan Rågsved och Högdalen. Visionen öppnar nya gångvägar under Rågsvedsvägen ner mot sjön Magelungen och Rågsveds friområde. Vårt unika naturområde vill vi ha kvar som natur- och rekreationsområde och göra till naturreservat. Istället för att bygga radhus i skogsbackarna och på södra koloniområdet i Rågsveds friområde där det saknas kollektivtrafik vill vi bygga hyreslägenheter och gärna kollektivhus längs Rågsveds allé.

[gss ids=”1959800,1959801,1959807,1959806,1959805,1959802,1959803,1959804″]

Med Rågsveds allé kan vi både knyta ihop våra stadsdelar och värna våra grönområden samtidigt som vi bygger många nya bostäder. Vi vill att Vantör ska vara ett fint område att bo i, nära välgörande natur, med bra service, kultur, idrott, välfärd utan vinstsyfte och med ett hem för alla.