Gå direkt till innehållet

Skapa ditt eget spåralternativ på ny klimathemsida

Nu lanserar Vänsterpartiet i Stockholms stad sin nya hemsida klimatpartiet.se. På sidan kan besökarna skapa sitt eget spåralternativ i kollektivtrafiken.

– Vi vill visa exakt hur mycket kollektivtrafik vi kan få för pengarna som nu är tänkta att satsas på ett klimatfarligt motorvägsbygge, säger Ann-Margarethe Livh, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stad.

Hemsidan har under sina första timmar fått över sjutusen träffar och hundratals personer har skapat sitt eget spåralternativ. Sidan jämför kostnader och skillnader i koldioxidutsläpp mellan besökarnas förslag och motorvägsbygget Förbifart Stockholm.

– Att så många vill skapa sitt eget spåralternativ tyder på en stor efterfrågan på utbyggd kollektivtrafik och att det finns ett intresse för var den byggs. Vi hoppas många stockholmare tittar in på sidan och skapar sitt eget klimatsmarta alternativ, säger Rikard Warlenius, miljötalesperson för Vänsterpartiet Stockholms stad.

Lanseringsträffen sker under en lunch på torsdag den 26/6 på Vänsterpartiets kansli i Stadshuset, Ragnar Östbergs plan 1, kl. 11.15-12.00.

Föranmälan behövs och görs till rikard.warlenius@stockholm.se