Gå direkt till innehållet

SLL = M:s nya valkansli?

I ett öppet brev varnar moderatpolitikern Kristoffer Tamsons landstingets 500 unga vårdanställda för att deras jobb kan försvinna om oppositionen vinner valet. Kanske inte så konstigt att Tamsons är av den åsikten men han skriver inte under moderaternas egen logotyp utan på ett brevpapper märkt Stockholms läns landsting. Har det gått så långt att  SLL nu förvandlats till ett moderat valkansli?

– Alliansen är desperat. Opinionssiffrorna visar att allt fler väljare överger den moderatledda alliansen. I stället för att ta ansvar för den allvarliga krisen i sjukvården går en hög M-tjänsteman, tillika politiker i SLL, ut med budskapet att SLL nu förvandlats till nytt valkansli för moderaterna, säger Håkan Jörnehed (V), landstingsråd.

– Vi behöver inte propagera för hur det ser ut i vården. Det är tydligt för alla som besöker sjukhusakuten eller behöver en av de många vårdplatser som nu är stängda för att alliansen inte klarar av att bemanna vården. Det kan personalen vittna om. Det är resultaten som räknas, det vet medborgarna och det borde Kristoffer Tamsons också veta men nöden har uppenbarligen ingen lag för moderaterna.

När det nu verkar vara fritt fram att använda SLL:s brevpapper till partipolitiska utspel har Vänsterpartiet ett förslag i samma riktning. Någonting borde göras åt de sex flaggstängerna framför landstingshuset:

– Varför inte upplåta dem åt de sex partiernas flaggor i SLL, exklusive moderaterna? M har ju redan lagt beslag på hela SLL så det vore inte mer än rätt, säger Håkan Jörnehed.