Gå direkt till innehållet

V har valt landstingsråd och gruppledare

Foto: Kalle Larsson
Vänsterpartiets landstingsgrupp har nu förrättat val till gruppledare och landstingsråd. Det blev återval på båda posterna:

–  Jag är glad att jag fått gruppens förtroende att fortsätta som landstingsråd och att vi ökade och fick fler mandat i valet. Jag ser fram emot att få arbeta ihop med vår nyvalda landstingsgrupp, där vi har flera spännande personer med olika kompetenser.  Och så ser jag fram emot att fortsatta samarbetet med vår gruppledare Gunilla Roxby Cromvall. I och med den turbulenta parlamentariska situation som nu råder i landstinget med en minoritetsallians, kommer vi kunna påverka politiken mer och på olika sätt styra länet åt vänster, säger Håkan Jörnehed.

– Som gruppledare har jag ett brett och viktigt uppdrag för att föra en kraftfull vänsterpolitik som gör skillnad. I ljuset av den uppgörelse om stopp för vinster i välfärden som de rödgröna på riksplanet presenterade just i dag, är det uppenbart att Vänsterpartiet fått en ny och tyngre roll i svensk politik. Här i landstinget betyder det att våra skattemedel kommer att gå till vården och inte till vinstutdelning. Vi rödgröna kommer också se till att Lagen om valfrihet, obligatorisk LOV, avskaffas, säger gruppledaren Gunilla Roxby Cromvall.

Gruppledare och landstingsråd väljs formellt på landstingsfullmäktige den 21 oktober.