Gå direkt till innehållet

V har jämn könsfördelning i bolagsstyrelserna i Stockholm

Tidningen Stockholms fria har gjort en granskning av könsfördelningen bland ledamöter och suppleanter i de kommunala bolagen i Stockholm. Vänsterpartiet sticker ut som enda parti med helt jämn fördelning. Samtliga ordförandeposter som partiet har, bland annat i de tunga bolagen Familjebostäder, Svenska bostäder och Micasa fastigheter, innehas av kvinnor. I stadens allra viktigaste bolag, moderbolaget Stockholms Stadshus AB, fortsätter vi med kvinnlig representation som ordinarie ledamot även den här mandatperioden.

Det är partierna själva som nominerar till sina platser i bolagen och det krävs då att varje parti arbetar aktivt för att det i slutändan ska bli en jämn fördelning.

– Som ett feministiskt parti är representation jätteviktigt. Att vi har minst 50 % kvinnor i bolagen ska egentligen vara en självklarhet men vi vet att även vi som feminister måste fortsätta jobba hårt för att inte trilla tillbaka in i gamla mönster. Vi måste visa att vi tar de här frågorna på allvar, säger Ann-Margarethe Livh.

Läs hela artikeln från Stockholms fria här.