Gå direkt till innehållet

Vill du vara med och bestämma över den offentliga konsten i Stockholm?

Stockholmsvänstern söker en ny ersättare till Stockholms konstråd. När Stockholms stad bygger nytt eller bygger om går en procent av kostnaderna till konstnärlig gestaltning av den offentliga miljön. Det kan röra sig om konst inom- eller utomhus, ibland både och. När det gäller konstprojekt på minst 400 000 kr beslutar Stockholms konstråd om konsten.

Konstrådet är politiskt sammansatt. En politiker från varje block finns med även i beredningen av konstprojekten. Då samarbetar man tillsammans med arkitekter, beställare, konstnärer, projektledare och projektsamordnare från Stockholm konst. Det blir många intressanta diskussioner i både rådet och i projektgrupperna då olika intressen och perspektiv ska vägas och fogas samman.

Nu behöver Stockholms konstråd en ny ersättare från Vänsterpartiet. Ersättaren förväntas delta i såväl projektgrupper som konstrådssammanträden och möten med den kommunala V-gruppen. Ersättaren bör självklart ha intresse och engagemang för konst i offentliga miljöer. En viss diplomatisk förmåga kan även vara på sin plats. Det här är framför allt ett riktigt roligt politiskt uppdrag!

Grundkrav för nominering är att vara boende i Stockholm stad och vara medlem i Vänsterpartiet. Till nomineringen behöver vi en presentation av nominerade personer samt så kompletta uppgifter som möjligt enligt följande:

Sista nomineringsdag är den 20 juni 2016 kl. 12. Nomineringarna ska skickas till naile.aras@stockholm.se För frågor om uppdraget hör gärna av dig till V:s ledamot i Stockholms konstråd: Karl-Johan Rahm, rahm.karljohan@gmail.com, 0763 – 52 93 23.