Gå direkt till innehållet

Viss oro inför förestående NKS-flytt

Efter gårdagens extrainsatta möte med sjukhusdirektör Melvin Samsom känns det längre inte angeläget att skjuta upp flytten av NKS. Men orosmolnen består. Det genomgående är bristfällig planering och mörkläggning av det borgerliga styret.

På onsdagförmiddagen träffade sjukhusdirektör Melvin Samsom Stockholms landstingsråd för att svara på frågor inför att Nya Karolinska sjukhuset börjar ta emot patienter, nu på söndag. Vi känner fortfarande oro inför helgen, men tycker inte att en uppskjuten flytt är motiverad i nuläget. Klumpen i magen inför öppnandet av NKS består till vis del även efter mötet med Melvin. Det här har planerats under så många år, hur kan man inte vara bättre förberedd? Det ansvaret vilar hos den borgerliga minoriteten.

Dessutom har informerandet kring NKS länge varit undermåligt. Projektet NKS har sedan starten präglats av borgerlig mörkläggning. Nästan all information fås via medierna. Varför är det som om landstinget lägger locket på? I tisdags hade vi ett tolv timmar långt fullmäktige, varför informerade man inte församlingen om läget då? Om man som stockholmare följt dagstidningarnas rapportering kring NKS lär man ju vara livrädd. SLL behöver vara tydliga med hur det ligger till. Dessutom vet vi att det borgerliga styret har egna möten med ledningen. Man kan undra vad som sägs på de mötena, undanhålls något?

Inför öppnandet av NKS ringer flera varningsklockor, och medierna har under lång tid rapporterat om brister i infrastruktur såväl som patientsäkerhet.